В Русия разработват крилата ракета за модернизирания стратегически Ту-160М2


В Русия разработват крилата ракета за модернизирания стратегически Ту-160М2Крилата ракета с голяма далечина се разработва за модернизирания стратегически Ту-160М2, съобщи в интервю за информационна агенция RNS академикът от Руската академия на науките Евгений Федосов.

„Сега се залага в проекта за модернизирания Ту-160М така наречената ракета Х-БД (большой дальности).

Далечината й е засекретена. Известно е, че нейната предшественица ракетата Х-101 с обикновен заряд има далечина 3000 км. При новата ракета далечината ще бъде значително по-голяма” – казал Федосов.

Според него, „сега се откроява концепцията: да не се въвежда самолетът от далечната авиация в зоната на ПВО на противника”.

„Той трябва да работи извън тази зона, а само оръжието да влиза в зоната. Ако такъв самолет носи много оръжие, то пак ще започне да работи принципът за информационна деградация на противника.

Не влизайки в зоната за ПВО на противника, а пускайки там ракета, ние диктуваме направлението на удара, момента и плътността.

И ако ние добре разузнаем ПВО на противника, то ние винаги ще намерим „тясното” място и ще хвърлим в това гърло групировката.

Ако става дума за стратегически ядрен удар, то винаги ще мине поне една ракета. И това ще е достатъчно” – казал Федосов.

Advertisements

Posted on 28.02.2017, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: