Пушков призова посланика на САЩ в ООН да мисли за „Ислямска държава, а не за Крим


Пушков призова посланика на САЩ в ООН да мисли за "Ислямска държава, а не за КримРуският сенатор Алексей Пушков заяви, че новият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли трябва да говори за масово погребаните 4000 жертви на терористите от „Ислямска държава“ (ИД) в Ирак, а не за Крим, съобщава РИА „Новости“.

В първото си изказване в Съвета за сигурност на ООН Хейли каза, че свързаните с Крим санкции на САЩ срещу Русия ще останат в сила, докато полуостровът не се върне под контрола на Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира с думите, че Русия ще изпрати последователно и аргументирано позицията си за Крим и Украйна до Съвета за сигурност на ООН и другите партньори и допълни, че по въпроса за санкциите не е имало излишен оптимизъм.

„В Ирак намериха масов гроб на 4000 жертви на ИД. И къде е гласът на Ники Хейли?! Тя трябва да говори за това – не за Крим. В Крим всичко е спокойно“, написа Пушков на страницата си в Twitter.

Данните за най-големия масов гроб в Ирак, в който се смята, че има 4000 тела, бяха изнесени от британския вестник „Телеграф“.

Смята се, че в гроба, разположен в района на Хасфа недалеч от пътя, съединяващ Мосул и Багдад, лежат останките на жертви на терористите, пленени през 2014 година.

Advertisements

Posted on 27.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: