Световната антидопингова агенция (WADA) призна, че в доклада на Макларън липсват доказателства за вина на руските спортисти


Световната антидопингова агенция (WADA) призна, че в доклада на Макларън липсват доказателства за вина на руските спортистиСветовната антидопингова агенция (WADA) призна, че в доклада на комисията под ръководството на канадския юрист Ричард Макларън липсват доказателства за вината на руските спортисти за нарушаване на антидопинговите правила.

Информацията за това се съдържа в открито писмо на генералния директор на Международния олимпийски комитет (МОК) Кристофър де Кепер, публикувано на официалния сайт на организацията.

„По време не неотдавнашната среща, на 21 февруари, организирана от WADA в Лозана за международните федерации по повод това, как да интерпретираме данните от доклада на Макларън, WADA призна, че в много от случаите предоставените доказателства не са достатъчни, за да се употребят санкции по отношение на руските спортисти“, — се казва в обръщението.

Освен това, WADA не е съгласна с качеството на преводните текстове, използвани в доклада на Макларън. Те са били неточни, агенцията е поискала по-детайлна разшифровка.

Докладът на независимата комисия WADA под ръководството на Ричард Макларън за нарушенията на руските спортисти на антидопинговите правила е публикуван в две части.

В резултат на първата публикация през лятото на 2016 г. от Олимпиадата в Рио де Жанейро бе отстранен националният отбор на Русия по лека атлетика.

Параолимпийците също не участваха в Игрите.

След публикуването на втората част от документа през декември 2016 г. Русия бе лишена от правото да проведе световния шампионат по бобслей.

По-късно хакерската групировка Fancy Bears публикува секретно писмо на МОК, в което представител на комитета изразява недоволството си от недостатъчните конкретни доказателства в доклада на Макларън за нарушения от страна на руски спортисти.

Advertisements

Posted on 25.02.2017, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: