Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач „Иля Муромец“ ще бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. (видео)


Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач "Иля Муромец" ще бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. (видео)Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач „Иля Муромец“ ще бъде предаден на Военно-морския флот на Русия през есента на 2017 г. , съобщиха от министерството на отбраната на Русия.
„Планира се ледоразбивачът „Иля Муромец“ от проекта 21180, построен от Адмиралтейската корабостроителница, да бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. след завършване на всички етапи от изпитанията“, — съобщи ТАСС.
Отбелязва се, че понастоящем ледоразбивачът се намира на етап довършителни работи, които се извършват в съответствие с графика.
„Иля Муромец“ е първият за 45 години ледоразбивач, който се създава за ВМФ. Изграждането му започва на 23 април 2015 г., на вода е от лятото на 2016 г.
През есента на тази година той ще бъде насочен към Северния флот, където ще обезпечава действията на Арктическата групировка на ВМФ на Русия.

Posted on 25.02.2017, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: