Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач „Иля Муромец“ ще бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. (видео)


Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач "Иля Муромец" ще бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. (видео)Първият военен дизелово-електрически ледоразбивач „Иля Муромец“ ще бъде предаден на Военно-морския флот на Русия през есента на 2017 г. , съобщиха от министерството на отбраната на Русия.
„Планира се ледоразбивачът „Иля Муромец“ от проекта 21180, построен от Адмиралтейската корабостроителница, да бъде предаден на ВМФ на Русия през есента на 2017 г. след завършване на всички етапи от изпитанията“, — съобщи ТАСС.
Отбелязва се, че понастоящем ледоразбивачът се намира на етап довършителни работи, които се извършват в съответствие с графика.
„Иля Муромец“ е първият за 45 години ледоразбивач, който се създава за ВМФ. Изграждането му започва на 23 април 2015 г., на вода е от лятото на 2016 г.
През есента на тази година той ще бъде насочен към Северния флот, където ще обезпечава действията на Арктическата групировка на ВМФ на Русия.

Posted on 25.02.2017, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: