Сергей Шойгу: Разузнавателната дейност на НАТО край руските граници се активизира


Сергей Шойгу: Разузнавателната дейност на НАТО край руските граници се активизираРазузнавателната дейност на НАТО край руските граници се активизира – броят на полетите на авиацията на Алианса край границите на Русия за десет години е нараснал тройно, а на югозапад – осемкратно, заяви пред студенти от МГИМО руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от „Руски дневник“.

НАТО запазва своя курс на отказ от всякакви форми на сътрудничество с Русия и „продължава да се плаши сам“, каза Шойгу.

Министърът коментира и изявлението на британския си колега Майкъл Фелън, че Западът не иска „мечката да забива лапите си в Либия“. Според Шойгу едва ли „в техните зоопаркове вирее звяр, който може да наставлява мечката“.

„Ако продължим с темата за животните… Какво има на герба им – лъв? Както се казва в поговорката: всички лъвове са котки, но не всички котки са лъвове. Нека всеки да си гледа собствената работа. И ние не мислим, че в техните зоопаркове виреят зверове, които могат да казват на мечката какво да прави“, каза с усмивка Шойгу, цитиран от ТАСС.

По въпроса за руската операция в Сирия, Шойгу каза, че тя е спряла верига от „цветни революции“ в Близкия Изток и Северна Африка.

„Важно е да се подчертае, че ние не само унищожаваме терористите на територията на Сирия и освобождаваме тази държава от тях, но и решаваме задачата да не позволим на екстремистите да проникнат в нашата страна“, заяви военният министър на Русия.

Според него новият феномен на международната сцена „цветните революции“ водят до негативни военни, политически и икономически последици в различни региони на света.

„На Запад гледат на тях като на начин за разпространяване на демокрацията, заключаващ се в ненасилствено сваляне на „недемократични“ режими.

Но военният анализ на събитията в Близкия Изток и Северна Африка позволява да се твърди обратното – факторът военна сила е неизменен елемент на „цветните революции“, подчерта Шойгу, цитиран от РИА „Новости“.

Advertisements

Posted on 23.02.2017, in Анализи, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: