Руски дипломат: Сирийският конфликт не може да бъде разрешен само чрез военна намеса


Руски дипломат: Сирийският конфликт не може да бъде разрешен само чрез военна намесаСирийският конфликт не може да бъде разрешен само чрез военна намеса, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Олег Сиромолотов в интервю с израелския ежедневник „Йерусалим Пост“ (Jerusalem Post), цитиран от ТАСС и „Руски дневник“.

„Русия твърди, че конфликтът в Сирия не може да бъде решен само чрез военни средства“, каза той.

Сиромолотов, който е на посещение в Израел, за да участва в консултации между двете страни в борбата със заплахата от тероризъм, заяви, че „един от основните въпроси е да се раздели опозицията от терористите“.

„Миналата година ние се опитахме да стигнем до споразумение с американците да разграничат опозицията и терористите, но това не се случи“, добави той.

Според Сиромолотов, когато въоръженият конфликт в Сирия е към края си, иранските военни единици и единиците на шиитското движение в Ливан „Хизбула“ ще напуснат страната.

„Аз разбирам опасенията на Израел, свързани с „Хизбула“ и Ислямския революционен гвардейски корпус в Сирия. Вие, разбира се, се страхувате, че те ще останат в Сирия след края на войната“, каза руският заместник-външен министър.

Те „ще си тръгнат“, цитира думите му „Йерусалим Пост“.

Advertisements

Posted on 22.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: