Руският посланик: Очаквам подобряване на политическия диалог между България и Русия


Руският посланик: Очаквам подобряване на политическия диалог между България и РусияОчаквам подобряване на политическия диалог между България и Русия, каза посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров.
По думите му този диалог е бил на доста ниско ниво напоследък и самият той би искал между двете страни да има по-добри взаимоотношения, уточнява Монитор.

„Аз много разчитам след формирането на новото българско правителство конкретно да планираме съвместни мероприятия между Русия и България.

Оптимист съм, вярвам, че имаме достатъчно основания да възстановим и да продължим да развиваме нашите братски отношения”, уточни дипломатът.

Той смята, че двете страни могат да реализират съвместни икономически проекти и се надява в скоро време да започнат конкретни дискусии по този въпрос.

“Знам, че по отношение на съвместните ни проекти имате интерес в областта на енергетиката. Има много големи перспективи в това отношение.

“Южен поток“ например е проект, който би дал много на България. Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение.

Дайте да работим заедно. Насила няма да правим нищо“, добави посланикът.

“600 000 туристи от Русия са посетили България за последната година. Руснаците много обичат и почивка тип “ол-инклузив“. Може да се помисли и за получаване на визите на летището и те да са за по 30 дни.

Обсъждаме фериботна връзка между Новоросийск и Варна, или Бургас, да не се пътува само със самолет, а да се качват русите направо с колите си”, допълни той.

Posted on 21.02.2017, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: