Политик: В близките пет години ще видим в Холандия най-големия референдум и това ще разруши ЕС


Политик: В близките пет години ще видим в Холандия най-големия референдум и това ще разруши ЕСВ навечерието на предстоящите в Холандия парламентарни избори The Times взе интервю от лидера на партията „Форум за демокрация“ Тиери Боде.
Този човек, припомня изданието, стана национална знаменитост, защото през миналата година постигна провеждането на референдум за споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС.
Според Боде, не е важно какъв ще бъде изходът от предстоящото гласуване, в Холандия в близките пет години ще има още един референдум.
„В близките пет години ще видим в Холандия най-големия референдум за еврото или за отворените граници.
И това ще разруши ЕС. В резултат на нашето движение за референдум Холандия ще се откъсне от ЕС.
Това ще бъде сериозен удар, а след това — край на играта“.
Както се отбелязва в статията, подобно мнение по въпроса имат изследователи от Европейския парламент, които тази седмица стигнаха до заключението, че референдуми, касаещи ЕС, ще се провеждат още доста пъти, при това те ще се превръщат „във все по-рисковани начинания“.
В интервю за The Times Тиерри Боде предупреждава също, че и в другите страни от ЕС Брюксел ще се сблъска с референдуми — изблик на народното волеизлияние.
„EС ще се наложи да се сблъска с механизма на провежданите по инициатива отдолу референдуми. А такива работещи по инициатива отдолу преки демократични механизми могат да се разпространят навсякъде“, — подчерта Боде.

Тиерри Боде, който навремето игнорира и холандските СМИ, и местния истаблишмънт, успя да победи в референдума за Украйна, което се превърне в сериозен удар за Брюксел, пише  The Times.

Posted on 20.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: