Кремъл коментира информацията за план за свързан с Крим, Донбас и снемане на санкциите


Кремъл коментира информацията за план за свързан с Крим, Донбас и снемане на санкциите

Медийните информации относно план за Крим и евентуалната отмяна на санкциите срещу Русия не са нищо повече от опит да се отклони вниманието от провала на Порошенко да приложи Минските споразумения, обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от руски медии.

„Невъзможно е да наемеш нещо от себе си“, коментирал Лавров, когато журналист го попитал относно вчерашна информация на в. „Ню Йорк Таймс“.

„Трябва да има много хора, които желаят да отклонят вниманието от неспособността на администрацията на Порошенко да изпълни задълженията си по силата на споразуменията от Минск“, посочил Лавров, добавяйки: „Същевременно, те искат да отклонят вниманието от провала на нашите германски и френски колеги да окажат влияние на Порошенко и да го накарат да държи на думата си.“

След изявленията на Лавров, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли информацията, подчертавайки, че въпросът за „лизинга“ е абсурден: „Как може Русия да наеме своя собствена територия? Самата формулировка на въпроса е доста абсурдна.“

Той отново повтори, че Кремъл не бил запознат с плана, за който съобщи „Ню Йорк Таймс“, който призовава за „изтеглянето на всички руски сили“ от Източна Украйна и референдум за даването на Крим на „лизинг“ на Русия за период между 50 и 100 години.

Advertisements

Posted on 20.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Стефан Караджа

    Тия негодници от сащ са се побъркали и за какво се мислят , но все пак ги разбирам и ми е жал за тях. Ееех колко хубаво щеше да е ако Крим не се беше върнал в пределите на Русия и натовските бойни кораби щяха спокойно да си се разположат на мястото на руският черноморски флот ала мечтии и ядец господа хамериканци!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: