Японска заявка за участие в Източния икономически форум


Японска заявка за участие в Източния икономически форумМосква и Токио вече договарят времето, в което ще се състои ответната визита на японския премиер Шиндзо Абе в Русия.

Независимо от това вече е ясно, че Абе е отговорил на поканата за участие в Източния икономически форум, който ще се състои през септември във Владивосток и там ще се срещне с Владимир Путин, съобщи за „Интерфакс” руският посланик в Токио Евгений Афанасиев.

По време на посещението на Путин през декември в Япония между двамата лидери бяха постигнати редица договорености за съвместни проекти, включително в сътрудничеството в сферата на енергетиката и за развитието на т.нар. спорни Курилски острови.

Главен организатор на Източния икономически форум е фондацията „Росконгрес”, която подготвя и друго важно международно събитие — инвестиционния Петербургски международен форум.

Освен това заедно с Централната банка на Русия „Росконгрес” организира ежегодния Международен банков конгрес.

Амбициозната задача, която „Росконгрес” си е поставила, е да работи за развитието на възможностите на страната в икономическите и финансовите среди, да предоставя експертни консултантски услуги, да оказва подкрепа на различни компании, както и да прави научни разработки и анализи по проблеми на руската и световната икономика.

Програмата на „Росконгрес” обхваща организирането на изложения, конгреси и форуми по цял свят, което предполага предоставяне на възможности за многостранни срещи и полезни лични контакти между държавни лидери, ръководители на компании с бизнес в различни сектори на икономиката. А това означава и обсъждане на нови идеи и проекти.

Posted on 19.02.2017, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: