ДНР и ЛНР вървят по пътя на Абхазия


ДНР и ЛНР вървят по пътя на АбхазияРуският президент Владимир Путин подписа указ за признаване на временни паспорти и други документи, издадени на територията на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики.

Това решение беше взето на фона на продължаващата икономическа блокада на ДНР и ЛНР от страна на Украйна и следващата стъпка, по предположение на източник на „КоммерсантЪ“, е вероятно да бъде признаването на независимостта на двете републики от Кремъл, предаде сайтът, цитиран от „Руски дневник“.

Указът за признаване на документи, издадени на украински граждани и лица без гражданство, които пребивават на територията на определени области в регионите Донецк и Луганск, беше подписан от руския президент Владимир Путин.

Текстът гласи, че указът ще действа „за периода до политическо решение на ситуацията в някои области на украинските региони Донецк и Луганск“, като тези области са посочени в Минските споразумения, пише изданието.

„Много сме благодарни на Русия за тази стъпка“, каза председателят на Народния съвет на ДНР Денис Пушилин, като отбелязва, че Украйна от своя страна се опитва да ограничи правата на гражданите, живеещи в двете отцепнически републики.

Advertisements

Posted on 19.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: