Хиляди американци подписаха петиция с искане Сорос да бъде лишен от гражданство и да му бъде забранено влизането в САЩ


Хиляди американци подписаха петиция с искане Сорос да бъде лишен от гражданство и да му бъде забранено влизането в САЩНад 9 хиляди американци подписаха петици до президента Доналд Тръмп с искане Джордж Сорос да бъде лишен от гражданство и да му бъде забранено влизането в САЩ.

„Президент Тръмп, молим ви да забраните на Джордж Сорос влизането в страната. Молим ви да забраните на Джордж Сорос и членовете на неговото семейство да извършват бизнес в страната, да помага да политици и техните фондове“, — се казва в текста, публикуван на сайта на Change.org.

„Молим ви да издадете заповед за неговия арест за това, че той е наемал хора за участие в бунтове и протести…Не бива да позволявате на Джордж Сорос да остава в САЩ и да продължава да работи активно, за да саботира и разрушава нашата държава“, — се казва в документа.

Събирането на подписи продължава.

През януари в столицата на САЩ се проведе крупна протестна акция под названието „Марш на жените във Вашингтон“, съвпадаща с встъпването на Тръмп на президентския пост.

Редица СМИ, в това число американското издание New York Times, написаха, че над 50 организации, свързани с женския марш, са били финансирани от Сорос.

Джордж Сорос е американски финансист и инвеститор. Неговата дейност предизвиква нееднозначна оценка: за милиардера често твърдят, че е финансов спекулант.

Компанията на Сорос Quantum за почти 40 години работата е спечелила рекордните за хедж-фондовете 35 милиарда долара.

Само по време на ипотечната криза в САЩ преди десет години финансистът спечели за две години около милиард долара.

Сорос активно се занимава с политика. Финансистът не отрича, че неговите пари биха могли да са организирали първата „оранжева революция“ в Украйна през 2004 г., Евромайдана през 2013 г., както е редица явни и тайни държавни преврати в други страни.

Posted on 18.02.2017, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: