Стратегическите бомбардировачи Ту-95МС нанесоха удар по обекти на терористите от „Ислямска държава“ в Сирия


Стратегическите бомбардировачи Ту-95МС нанесоха удар по обекти на терористите от "Ислямска държава" в СирияДалечните бомбардировачи Ту-95МС нанесоха удар с крилатите ракети Х-101 по обекти на ислямистката групировка „Ислямска държава” в района на град Ракка, който се смята за столицата на ислямистите в Сирия, съобщиха от руското министерство на отбраната.

В хода на изпълнението на бойната задача ракетоносците са извършили полет над територията на Иран и Ирак. Ударът е бил нанесен по базови лагери и центрове за подготовка на терористи, както и по команден пункт на един от големите отряди на „Ислямска държава”.

При удара са използвани крилати ракети Х-101. По данни от средствата за обективен контрол са били поразени всички цели.

За прикритие на бомбардировачите са използвани изтребители Су-30СМ и Су-35С от летището в Хмеймим. След успешното изпълнение на бойната задача всички руски самолети са се завърнали на изходното летище.

От началото на операцията в Сирия ракети Х-101 бяха използвани за първи път през ноември 2016 година. Ту-95МС е способен да носи осем ракети.

Експерти отбелязват, че днешният удар с адските ракети Х-101 може да предвещава началото на финалния щурм на Ракка – сирийската столица на ислямистите.

Х-101 е най-новата стратегическа крилата ракета клас „въздух-земя“ и използва технологии за намаляване на радиолокационното прихващане.

Advertisements

Posted on 18.02.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: