Путин: Със своите действия НАТО провокира Русия и се опитва да ни въвлече в конфронтация


Путин: Със своите действия НАТО провокира Русия и се опитва да ни въвлече в конфронтацияСъс своите действия НАТО провокира Русия и се опитва да ни въвлече в конфронтация, заяви руският президент Владимир Путин в реч пред колегията на Федералната служба за сигурност (ФСС), която се предава пряко по руските тв, съобщи ТАСС.

Президентът напомни, че „сдържането на Русия е провъзгласено официално за новата мисия на алианса.
„С тази цел се прокарва по-нататъшно разширяване на блока – това се случваше и по-рано, но сега намериха според тях по-сериозно оправдание, ускориха процесите на разполагане на стратегически и обикновени въоръжения извън пределите на националните граници на водещите в НАТО държави“, отбеляза Путин.

„На практика нас постоянно ни провокират и се опитват да ни въвлекат в конфронтация. Не престават опитите за намеса в нашите вътрешни работи с цел да бъде дестабилизирана обществено-политическата обстановка в самата Русия“, подчерта президентът.

По думите на Путин, в интерес е както на Русия, така и на САЩ да възстановят комуникацията между специалните си служби.

„В интерес на всички е да се възобнови диалога между разузнавателните служби на Русия и САЩ и другите страни членки на НАТО“, посочил Путин.

„Абсолютно ясно е, че в областта на борбата с тероризма всички съответни правителства и международни групи трябва да работят заедно“, изтъкнал той.

 

Advertisements

Posted on 16.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: