Американска журналистка: Владимир Путин ще възстанови позициите на Русия на световната арена


Американска журналистка: Владимир Путин ще възстанови позициите на Русия на световната аренаПорталът  Vox публикува статия на американската журналистка и писателка Лиза Дики, която извърши три пъти пътешествие от Владивосток до Санкт-Петербург.

Дики твърди, че гражданите на Русия никога не са изпитвали такава гордост за страната си, както при президента Путин.

Гордост за страната

За настроенията на руснаците в различните периода от историята Дики съди по общуването си с обикновени граждани, по собствените си усещания и по оценката на социално-икономическото ниво на ситуацията в страната.

Ако през 1995 г. в разговора със служител от „Макдоналдс“ в Русия последният заявил, че с удоволствие ще замине да живее в САЩ, то през 2005 г. руснаците, както отбелязва Дики, активно пътуват по света и са доволни от успехите, които е постигнало ръководството на Русия при новия президент Путин.

Дики е поразена от това, че през 2014  и 2015 г., когато икономиката на Русия отслабнала след падането на цените на нефта и въвеждането на санкциите, руснаците не са започнали да обвиняват за това своя президент, а обратното — сплотили са се около него.

Американската писателка перифразира знаменития слоган на 45-ия президент на САЩ Тръмп „Да направим Америка велика“, заменяйки Америка с Русия, и отбелязва, че болшинството руснаци твърдят, че именно Путин може да направи Русия такава.

Популярността на президента

Както твърди Дики, популярността на Путин се обяснява с неговия имидж, който практически е напълно противоположен на имиджа на Борис Елцин. Путин „излъчва дисциплина: не пие, не пуши, има черен пояс по карате“.

По време на пътуването си през 2015 г. американската журналистка и писателка прави извода, че руснаците са сигурни – Владимир Путин ще възстанови позициите на Русия на световната арена.

Posted on 16.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: