Черна гора е против влизането на страната в НАТО и за съюз с Русия


Черна гора е против влизането на страната в НАТО и за съюз с РусияПрозападните власти в Черна гора, подготвящи влизането на страната в НАТО, играят ва-банк, за да могат веднъж завинаги да приключат с проруския и антинатовки Демократичен фронт.

Специалната прокуратура на Черна гора гласува в Скупщината, където болшинството принадлежи на Демократическата партия на социалистите, решение за отнемането на депутатския имунитет на лидерите на фронта на Андрий Мандич и Милан Кнежевич, които неотдавна се върнаха от Русия.

Няма никакви съмнения, е след отнемането на имунитета популярните опозиционери Мандич и Кнежевич ще бъдат арестувани.

Предполага се, че ще им вменят участие в измисления държавен преврат срещу бившия премиер Мило Джуканович, който запази, въпреки оставката си, управлението на Черна гора и е лидер на управляващата Демократическа партия на социалистите.

За лъжливия държавен преврат стана известно в деня на изборите за Скупщината на 16 октомври 2016 г. Медиите в Черна гора обявиха, че в страната е пристигнала сръбска терористична групировка. Тя уж се готвела да извърши държавен преврат и имала намерение да похити Джуканович. По-късно бил направен опит да се извърши преврат чрез някакви митични руски националисти.

Джуканович е известен като западна марионетка. Опозиционерите в Черна гора открито го наричат лъжец, крадец и корупционер.

След появата на информацията за държавния преврат из Черна гора се плисна вълна от репресии.

Над 200 хиляди човека, което е значителна бройка за малката Черна гора, от опозиционните активисти бяха извикани на разпити в полицията.

След неотдавнашното завръщане на Милан Кнежевич и Андрий Мандич от Русия, те оглавяваха официална делегация от Скупщината, репресиите продължават.

Арестуван е шофьорът на Мандич Михайло Чадженович, под стража е един от активистите на антинатовския и проруски Демократичен фронт Никола Байчетич.

Чрез Чадженович властта се опитва да пришие на Мандич обвинение относно участието в измисления държавен преврат срещу Джуканович.

Чрез Скупщината в момента се прокарва решение за отнемането на депутатския имунитет на Андрий Мандич и Милан Кнежевич, за да могат да бъдат арестувани.

Сергей Желязняк, депутат от Държавната дума на Русия и заместник секретар на генералния съвет на „Единна Русия“, осъди от свое име репресиите в Черна гора.

Според него, действията на Мило Джуканович и компания предизвикват възмущение и показват паниката на партийните ръководители в Черна гора, страха им пред народа в резултат на антисръбската им политика.

„Опирайки се на подкрепата на голяма част от народа, Демократическият фронт води мъжествена борба за провеждането на народен референдум за членството на Черна гора в НАТО. Лидерите на политическата коалиция полагат големи усилия, за да може истината за реалната ситуация в Черна гора да бъде чута от широки обществени кръгове и от ръководството на Русия, САЩ и Европейския съюз.

Демократическият фронт открито и публично говори за конструктивен руско-американски диалог за регулирането на кризисните въпроси в Черна гора и на Балканите като цяло.

На фона на неговите инициативи безпардонните лъжи на властта противоречат на националните интереси, лъжите са дело на хората, които с интриги и насилие осъществяват авторитарна власт и се опитват да търгуват с черногорския национален суверенитет.

Те се опитват да оправдаят провала на собствената си политика, затова прибягват до нелепи и несъстоятелни обвинения по адрес на Русия, които ние постоянно чуваме от страна на отделни черногорски ръководители, тласкащи страната в НАТО“, — заяви Железняк.

Сръбското болшинство в Черна гора е против влизането на страната в НАТО и за съюз с Русия.

Posted on 15.02.2017, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: