Русия разглежда въпроса за улесняване на процедурата по получаване на руско гражданство от страна на гражданите на Приднестровието


Русия разглежда въпроса за улесняване на процедурата по получаване на руско гражданство от страна на гражданите на ПриднестровиетоРусия разглежда въпроса за улесняване на процедурата по получаване на руско гражданство от страна на гражданите на непризнатата в международен план Приднестровска молдовска република, заяви ръководителят на комисията по външни работи към Федералния съвет – Константин Косачев, предава Moldova.org, цитирано от ИА Фокус.

Косачев заяви по време на среща с ръководителя на Върховния съвет на Приднестровието, Александър Шерба, че разбира нуждите на приднестровските граждани и че улесняването на процеса вече е в ход по искане на президента Владимир Путин.

От своя страна Шерба коментира, че в Приднестровието има около 213 хил. руски граждани, но общото население е половин милион, затова „има достатъчно задачи занапред“.

Advertisements

Posted on 15.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: