Валентина Матвиенко обяви, че има постигната договореност за среща между президентите на Русия и САЩ


Валентина Матвиенко обяви, че има постигната договореност за среща между президентите на Русия и САЩПредседателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко обяви, че има постигната договореност за среща между президентите на Русия и САЩ, предаде „Интерфакс.

По думите ѝ в момента вече върви интензивна подготовка на дневния ред на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп.

„Ние сме настроени за позитивен дневен ред и за възстановяване на пълноценните отношения – политически, икономически и други със Съединените американски щати и разчитаме на същия подход от тяхна страна“, заяви тя.

Според Матвиенко този процес изискма време, тъй като е „невъзможно за една секунда да бъдат стопени ледовете и да се извърши презареждането“

Матвиенко освен това отбеляза, че Русия следи внимателно как в САЩ продължава натиска срещу Тръмп от страна на антируските кръгове.

Интерфакс припомня, че преди дни Владимир Путин допусна възможност да се срещне с Доналд Тръмп в столицата на Словения Любляна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обяви вчера, че тази среща може да бъде осъществена и по време на сбирката на високо равнище на страните от Г-20 в Хамбург на 7 и 8 юли т.г.

Advertisements

Posted on 15.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: