Анализатор: Киев преднамерено повишава градуса на конфликта в Донбас, за да не допусне отмяната на антируските санкции


Анализатор: Киев преднамерено повишава градуса на конфликта в Донбас, за да не допусне отмяната на антируските санкцииКиев преднамерено повишава градуса на конфликта в Донбас, за да не допусне отмяната на антируските санкции, анализира Цита Аффентрангер от швейцарския вестник Tagesanzeiger.

Украйна се опитва да обвини Русия в изостряне на конфликта в югоизтока на страната, обаче е очевидно, че Киев просто изпитва новия президент на САЩ Доналд Тръмп, счита авторът на публикацията.

Украинските власти възобновиха преди всичко, за да „разтръскат САЩ”, пише Аффентрангер.

По думите на западни дипломати, Киев е готов практически на всичко, за да не допусне отмяната от Тръмп на санкциите против Русия” – се казва в публикацията.

Бойните действия в Източна Украйна се възобновиха след като Вашингтон отново изрази солидарност с Киев.

„Много украински командири прогнозират, че Киев ще може да върне контрола над териториите на опълченците за два месеца, дори и това да предизвика сериозни загуби сред местното население” – пише Tagesanzeiger.

„Борбата на Киев за сърцата на жителите от Източна Украйна е загубена, по-точно тя никога наистина и не е започвала” – отбелязва авторът.

Западът може да повлияе на украинското ръководство, но вместо това той бездейства, защото още отначало той застана на страната на киевските власти” – обобщава Цита Аффентрангер.

Advertisements

Posted on 15.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: