Тероризмът стана политическата линия на Киев


Тероризмът стана политическата линия на КиевУбийството на Михаила Толстих — „Гиви“ окончателно обрисува линията на Киев — тероризъм.

Тероризъм срещу желанието за независимост от страна на донбаските народни републики. Предишните убийства също бяха терористични актове.

Тероризмът е политическата линия на Киев. Това е повече от очевидно.

Това означава откриване на нов фронт в борбата с нацисткия режим в Украйна. По-точно, фронтът вече е налице. Това вече няма да е някаква си война със спецслужбите, в която например СБУ хващат опълченец, заплашват семейството му, останало в Мариупол…Явлението вече надхвърли тези рамки — това е фронт, в който убиват, където, в който трябва да се отвърне по съответния начин.

Украинската система на терор

Тероризмът като инструмент не само влезе в плътта и кръвта на политическата и силова част от съвременния украински живот, но я прониза изцяло.

Например, в последно време градовете и селищата в контролираните от Киев територии от бившата Луганска област бяха разтърсени от серия удари от т.нар. телефонен тероризъм.

В Старобелск и Северодонецк от 12 ч. и до края на работния ден на 25 януари украинските СБУ, полицията и Министерството на извънредните ситуации бяха поставени в шок и ужас — бяха принудени да евакуират пациентите в поликлиниките, чиновниците от градската администрация, обикновените граждани, преминаващи през моста през река Айдар. Той също се оказа „миниран“.

Дали това е било просто хулиганство?

Не!

Както се оказва, това е държавната политика на хунтата!

Твърде компетентният портал „Луганск 1“, който често получава извънредна информация от заслужаващи доверие източници, цитира по този повод началника на управлението на СБУ в Луганска област Олег Козловский до началника на отдел „Т“ Ахтирски.

В него се казва:

„С цел изпълнение указанията на ръководството на СБ на Украйна, с цел дискредитацията на представителите на специалните служби на РФ, заповядвам в срок до 1 февруари 2017 г. да се планира и проведе комплекс от активни мероприятия по информиране на органите на държавната власт за възможността да се извършат терористични атаки над обекти от инфраструктурата, промишлеността и сградите на държавните учреждения в Луганска област.

За провеждането на посочените мероприятия да се привлекат най-проверени лица от състава на негласния апарат на отдела. Информирането на органите на държавната власт на Украйна за възможните терористични атаки да се извършва само от територии, които временно се контролират от НЗФ. Особено внимание обръщам върху следенето чрез средствата на конспирацията и недопускането на разшифровка на задачите“.

И още:

„Да се активизират усилията на личния състав и наличния агентурен апарат по подбора и обучението на патриотично настроените граждани, които могат и в бъдеще да се използват за формиране на отделни групи за изпълнение на особено важни задачи“.

Името на Олег Козловский се появи по време на разследването на терористичния акт срещу Арсен Павлов — Моторола. За това говори лидерът на ДНР Александър Захарченко:

„Ние знаем имената на организаторите на престъплението. В списъка фигурират заместник председателят на СБУ Виталий Маликов, който курира диверсионно-терористичната дейност в Донбас, началникът на УСБУ в „Донецка област“ Александър Куц, началникът на УСБУ в „Луганска област“ Олег Козловский и представители на ръководството на обединения щаб на СБУ в зоната на т.нар антитерористична операция, списъкът е в ръцете ни“.

На 27 януари в Луганск беше открит от МВР тайник с оръжие и боеприпаси, взривовете вече бяха подготвени за използване.

След три дни сътрудници на МВР на ЛНР откриха в Славяносръбския район тайник на ВСУ, от който са иззети 4 хиляди единици оръжие и боеприпаси, предназначени за попълване на боеприпасите на диверсионните групи на ВСУ и националистическите батальони, а също за организиране на диверсии на територията на Републиката, отбелязват представители на МВР.

От вербуван от СБУ военнослужещ от ДНР украинските „куратори“ са изискали, според неговите разкази по време на брифинг в пресцетъра в Донецката новинарска агенция, „да постави взривно устройство на територията на военна част“. Боецът е трябвало да прикрепи взривно устройство към бензиновоз, близо до който имало около заредени с гориво 50 автомобили, а също склад с боеприпаси. На 150 метра е разположено селище с 2 500 жители.

„В случай на избухване на взривното устройство в радиус от 10 км нямало да има жива душа. Това щеше да бъде изпепелена зона“, — отбеляза военният.

Терористичното убийство на Гиви, както и предишните — на Моторола, Олег Анищенко, Павел Дрьомов, Алексей Мозговой — това са звена от една и съща верига.

Верига, свързваща едновременно и военните, и пропагандните, и психологическите цели — както учат западните методики, каквато е практиката на международния тероризъм.

Друго не можеше и да се очаква — украинските терористи са обучени от Запада. Обучават ги западни инструктори. Редакцията разполага с многобройни документи за покушенията над ръководителите на републиката и политиците.

„Това, че Украйна започна да извършва терористична война, стана ясно преди половин година, — това коментира политолога Юрий Пешков. — Това бяха първите резултати от половин-годишната работа по подготовката на групи — след като година преди това бе създадено УСО — управлението за специални операции. Вероятно в републиките са се отнесли към това с пренебрежение“.

Всъщност, в Донецк и Луганск не отчетоха, че тази част е на пряко подчинение на американците, отбеляза експертът. 

Отчитайки, че там плащат добре, то желаещите да заработят чрез терор, са били доста.

„Това са мотивирани хора, — подчерта Першиков . — Там случайни хора няма, затова подготвените от западните инструктори терористи не се замислят дори, когато натискат спусъка“.

„Украинската власт разбира, че в пряк бой тя няма да може да овладее Юго-Изтока. А чрез шоу по американски сценарий може да деморализира, да задуши. Точно с това и се занимават“.

Днес с подобно обучение на такива хора се занимават по цялата територия на Украйна, обучават ги специалисти от САЩ, заяви експертът Першиков.

Той обяснява това с факта, че „днес на Запада не му е изгодно да приема при себе си кандидати за украински диверсанти, за да не се изострят реалните отношения с Русия — особено в областта на борбата с тероризма, в която област Западът се нуждае от помощта на Москва. Затова подготовката се провежда на територията на Украйна“.

„Тук в момента има много подводни камъни“, — констатира Юрий Першик.

Подготовката се води главно от сателити на САЩ — от Европа, от бившите съюзни република, в това число от Прибалтика. Дори да пристигат тук инструктори от САЩ, то те са родени в бившия СССР. Това е тенденция, на която трябва да се обърне внимание».

Получава се следното: докато ръководството на балтийските страни се прави, че се плаши от руско нахлуване, а на всички възможни форуми, с повод и без повод буквално вие за «руската заплаха», всъщност граждани на същите тези страни напълно спокойно и целенасочено подготвят терористи и диверсанти за враждебни за Русия режими, в частност — за украинската хунта.

Posted on 14.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: