Съветник на руския президент: Русия продължава да проявява голям интерес, за да запази и развива културни и икономически връзки с Европа


Съветник на руския президент: Русия продължава да проявява голям интерес, за да запази и развива културни и икономически връзки с ЕвропаЕвропа трябва да осъзнае очевидното, заяви Сергей Караганов, съветник на руския президент Путин: светът не се развива по посока на постмодернизма.

И всеки, който се позиционира като противник на Русия, може само да загуби.

Успехът на Доналд Тръмп засили онези тенденции в международната политика, които за Русия отдавна бяха очевидни, и които направляваха руското поведение през последните години.

Деглобализацията е една от тези тенденции. Днес тя се поддържа от същите сили, които преди това форсираха глобализацията, но след това осъзнаха, че други ще се възползват повече, отколкото самите тях, и решиха да се дистанцират от нея.

Русия продължава да проявява голям интерес, за да запази и развива културни и икономически връзки с Европа.

Поради тази причина, Русия гледа на Изток, като се започне с Китай и другите азиатски партньори, за да развива концепцията за Евразийско партньорство – съвместно пространство за развитие на сигурността и сътрудничеството от Шанхай (Сингапур или Токио) до Лисабон. То не е насочено срещу Съединените щати.

Най-малкото, не срещу САЩ на Доналд Тръмп, ако новият президент може и му позволят да следва най-добрите си импулси и инстинкти. Както своите, така и на Америка.

Реклами

Posted on 14.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: