Посланикът на Русия в Япония отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските острови


Посланикът на Русия в Япония отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските островиПосланикът на Русия в Япония Евгений Афанасиев заяви по време на интервю пред вестник “Известия“, че смята за деликатна тематиката за подготовката на мирния договор между Япония и Русия и отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските острови, съобщава ИА Фокус.

„Тематиката на мирния договор, а също така и налагането на сътрудничеството в района на Южните Курили вече не една година представлява предмет на двустранни консултации, които водим в затворен режим.

Това е необходима мярка, за да може специалистите от двете страни да могат спокойно да водят работа, целяща откриването на възможни решения по този деликатен въпрос“, заяви Афанасиев.

„От своя страна бих препоръчал да не се влиза във фантазии и спекулации, а да се запасим с търпение“, подчерта той.

Дипломатът подчерта, че състоялите се през декември миналата година преговори между президента на Русия Владимир Путин и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе са дали мощен импулс за развитието на двустранните отношения.

Тогава лидерите са подчертали важността да се възобнови замразения в последните години контакт в това число и по линия на формата „две плюс две“ с участието на министрите на външните работи и на отбраната на двете страни.

Advertisements

Posted on 14.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: