Посланикът на Русия в Япония отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските острови


Посланикът на Русия в Япония отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските островиПосланикът на Русия в Япония Евгений Афанасиев заяви по време на интервю пред вестник “Известия“, че смята за деликатна тематиката за подготовката на мирния договор между Япония и Русия и отбеляза, че е необходимо търпение в диалога между страните относно Курилските острови, съобщава ИА Фокус.

„Тематиката на мирния договор, а също така и налагането на сътрудничеството в района на Южните Курили вече не една година представлява предмет на двустранни консултации, които водим в затворен режим.

Това е необходима мярка, за да може специалистите от двете страни да могат спокойно да водят работа, целяща откриването на възможни решения по този деликатен въпрос“, заяви Афанасиев.

„От своя страна бих препоръчал да не се влиза във фантазии и спекулации, а да се запасим с търпение“, подчерта той.

Дипломатът подчерта, че състоялите се през декември миналата година преговори между президента на Русия Владимир Путин и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе са дали мощен импулс за развитието на двустранните отношения.

Тогава лидерите са подчертали важността да се възобнови замразения в последните години контакт в това число и по линия на формата „две плюс две“ с участието на министрите на външните работи и на отбраната на двете страни.

Posted on 14.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: