МВнР на Русия: Публикацията за „идеята на Сергей Лавров“ за разделяне на Македония е измислица и провокация


МВнР на Русия: Публикацията за „идеята на Сергей Лавров“ за разделяне на Македония е измислица и провокацияРуското министерство на външните работи съобщи, че публикациите в македонската редакция на „Дойче Веле“, в която на руският министър на външните работи Сергей Лавров се приписва идеята за разделянето на Македония, е измислица и провокация, пише „Взгляд“ , цитиран от ИА Фокус.
Отбелязва се, че идеята за разделянето на Македония принадлежи не на Лавров, както се сочи от „Дойче Веле“ , а на американския конгресмен „Дейна Рорабашър“.

„Лавров не само, че никога не е правил подобни заявления – дори напротив – решително осъжда подобни подхвърляния“, пише в официално заявление, публикувано на сайта на руското МВнР.
Отбелязва се, че подобни сведения са измислица и чиста проба провокация, която подкопава имиджа на Русия на Балканите и има за цел „още повече да увеличи напрежението в Македония“.
„При това грубата намеса на бившата администрация на САЩ и ЕС във вътрешните дела на македонската държава, използването на деструктивните методи на „цветните революции“, опитите да се наложат схеми при формирането на властта, вървящи в разрез с мнението на гражданите, изказано на преминалите на 11 декември 2016 г. парламентарни избори, не предизвикват у споменатото издание никаква реакция“, отбелязва се от руското МВнР.
От там се сочи, че именно това води към подриването на суверенитета и териториалната цялост на Македония.

Advertisements

Posted on 14.02.2017, in Балканите, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: