Песков: Дългоочакваната среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои в Германия


Песков: Дългоочакваната среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои в ГерманияДългоочакваната среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои в Германия, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Лента.ру .

Това ще стане през юли, когато германците ще бъдат домакини на сбирката на Г20. Форумат е планиран за 7 и 8 юли в Хамбург.

„По един или друг начин, това ще стане там. Говори се, че е възможно да има и по-ранна среща, но няма нищо конкретно“, информира Песков.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви в петък, че Любляна е добро място, където да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп, но това не зависи само от него.

Путин направи този коментар, след като Словения предложи нейната столица да бъде мястото на първата среща между двамата лидери, макар че няма договорена конкретна дата.

„Що се отнася до Любляна, Словения като цяло, това разбира се е прекрасно място да се проведе разговор от този тип. Но това не зависи само от нас, зависи от редица други обстоятелства“, подчерта Путин след срещата си в Москва с президента на Словения Борут Пахор.

Президентите на Русия и САЩ вече два пъти си общуваха по телефона. Последният им разговор се състоя на 28 януари и продължи около 45 минути.

Advertisements

Posted on 13.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: