Немски журналист: Франк-Валтер Щайнмайер ще работи за подобряване на отношенията с Русия


Немски журналист: Франк-Валтер Щайнмайер ще работи за подобряване на отношенията с РусияНовият германски президент Франк-Валтер Щайнмайер ще работи за подобряване на отношенията с Русия, заяви пред радио „Звезда” немският журналист Александър Рар.

„Вече няколко години Щайнмайер е най-популярният и одобряван политик в немското общество. За съжаление, длъжността президент е чисто формална. Той не може да се меси в оперативната политика. Що се отнася до отношенията с Русия, той ще се стреми да ги подобри. Той всяка година посещава Русия, разбира значението на страната и обича да се изявява там”, разказва Рар.

Междувременно ТАСС съобщи, че руският президент Владимир Путин e поздравиl Щайнмайер с избирането му за президент на Германия.

В поздравителния адрес към Щайнмайер Путин изразява увереност, че работата му (на Щайнмайер, бел. ред.) ще помогне за развитието на руско-германските отношения.

Франк-Валтер Щайнмайер ще седне на президентския стол на 19 март, наследявайки настоящия държавен глава Йоахим Гаук, който още през юни заяви, че не иска да се кандидатира за следващ президентски мандат заради възрастта си. Гаук е роден през 1940 г. и имаше всички шансове да бъде преизбран.

Posted on 13.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: