Испания: Русия е важен глобален играч и фундаментален партньор за противопоставяне на ключовите заплахи


Испания: Русия е важен глобален играч и фундаментален партньор за противопоставяне на ключовите заплахиИспания смята, че Русия е важен глобален играч и фундаментален партньор за противопоставяне на ключовите заплахи, се казва в разпространено съобщение на Министерството на външните работи на кралството във връзка с 40-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни.

Според данни на министерството по този повод президентът на Руската федерация Владимир Путин и кралят на Испания за разменили поздравителни послания.

„Многобройните направления на сътрудничеството, представляващи взаимен интерес, способстваха сближаването между двете страни от туризма до търговско-икономическите отношения и културата”, подчертават от испанското външноикономическо ведомство.

Испания признава важността на Русия като глобален играч и фундаментален партньор за противопоставяне на многобройните предизвикателства в различни области, с които се сблъсква международната общност”, се казва в съобщението.

Мадрид се надява, че в близките години двете страни ще продължат да работят в тясно сътрудничество.

Правителството на Испания би искало да предаде най-добри пожелания за благополучие и процъфтяване на руския народ в този исторически ден, толкова важен за нашите двустранни отношения”, се казва в документа на Министерството на външните работи на Испания.

Advertisements

Posted on 12.02.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: