ВКС на Русия и сирийската армия превзеха важна крепост на „Ислямска държава“


ВКС на Русия и сирийската армия превзеха важна крепост на "Ислямска държава"Сирийски правителствени части, подкрепяни от руската авиация, са превзели град Тедеф, намиращ се югоизточно от Ал Баб и определян като най-укрепеното предмостие на терористичната групировка „Ислямска държава“ в региона, предават ТАСС и „Руски дневник“, като се позовават на съобщение на Министерството на отбраната на Русия.

В резултат на настъплението сирийските правителствени войски са достигнали до съгласуваната с турската страна разграничителна линия“, допълва агенцията.

„На 11 февруари, при настъпление в североизточната част на провинция Алепо, с подкрепата на ВКС на Русия и подразделения на Въоръжените сили на Сирия е освободен от терористите град Тадеф, най-укрепеното им предмостие в покрайнините на град Ал Баб“, се казва в съобщението на руското МО.

По данни на ведомството правителствените сили са унищожили над 650 бойци, два танка и четири бойни машини на пехотата, а също и 18 високопроходими автомобила с монтирано върху тях тежко въоръжение и друга техника.

„Отделно от това е установен пълен контрол върху пътя за град Рака, по който се извършва снабдяването с оръжие и боеприпаси на бойците от ИДИЛ в Ал Баб“, уточниха от руското военно ведомство.

Posted on 12.02.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: