Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да се срещне с Тръмп в Словения


Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да се срещне с Тръмп в СловенияРусия няма нищо против Любляна да бъде домакин на евентуалната му среща с Доналд Тръмп, но провеждането на такава среща зависи от редица обстоятелства, заяви президентът Владимир Путин след преговорите в Москва със словенския си колега Борут Пахор, съобщи БГНЕС.

„Бих искал предварително да благодаря за готовността на Словения да организира такава среща, ако има такава възможност, но това зависи не само от нас. Разбира се, ние сме готови за нея“, посочи Путин.

Той отбеляза, че през последните години отношенията между Москва и Вашингтон „силно деградираха, те се нуждаят от възстановяване в интерес както на руския, така и на американския народ“.

Руският лидер изрази надежда, че „тези отношения ще се възстановяват в пълен обем и по всички направления“ с оглед на направените до момента изявления на Доналд Тръмп.

„Но това зависи не само от нас, това зависи и от американската страна. Ние смятаме, че американската страна трябва окончателно да сформира своя екип, трябва да определи с кого и по кои направления ще води диалог с нас: това се отнася и до търговско-икономическите връзки, и до въпросите на безопасността, до различните региони на света, които страдат от много конфликти.

Обединявайки усилията си, ние бихме могли да дадем значителен принос в регулирането на тези въпроси, включително в борбата срещу международния тероризъм“, посочи Путин.

Готовността Словения да бъде домакин на среща Тръмп-Путин вече бе изразена от Борут Пахор, премиера Миро Церар и външния министър Карл Ерявец.

През 2001 година Словения беше домакин на срещата между Джордж Буш-младши и Владимир Путин.

Advertisements

Posted on 11.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: