Лавров: В резултат на изострянето на ситуацията в Донбас западните страни започват да разбират колко струва украинската власт


Лавров: В резултат на изострянето на ситуацията в Донбас западните страни започват да разбират колко струва украинската властВ резултат на изострянето на ситуацията в Донбас западните страни започват да разбират колко струва украинската власт, заяви външният министър на Русия Сергей Лавров.

„Щом се изясни, че сигурността може да се обезпечи, ако се спазва това, за което сме се договорили, Петро Порошенко разбра, че сега от него ще изискват политически реформи, закон за амнистията, закон за особения статус на Донбас, вкарването на този статус в Конституцията и провеждането на избори.

Всичко това със съгласувани действия с Донецк и Луганск.

Щом разбра това, той, както изглежда, осъзна, че неговите дни са преброени, ако такова предложение се внесе във Върховната рада.

Вероятно тогава му е влязло в главата, че не е лошо да си затвори очите по това, които извършват доброволческите батальони, а може би и дори им е подсказал, че трябва да започне да се стреля“, — каза Лавров.

 

„…Западът започва да осъзнава какво представлява украинската власт“,  добави Лавров.

Advertisements

Posted on 11.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: