Руският президент Владимир Путин: Борбата с тероризма трябва да е във фокуса на руската дипломация


Руският президент Владимир Путин: Борбата с тероризма трябва да е във фокуса на руската дипломацияРуският президент Владимир Путин поздрави служителите на външното министерство с професионалния им празник и заяви, че във фокуса на вниманието на дипломацията на страната трябва да е борбата с тероризма и екстремизма, предаде „Взгляд“и „Руски дневник“.

„Дипломатическата служба в Русия може по право да се гордее със своите постижения. Но предизвикателствата, пред които е изправена нашата страна, не стават по-прости.

Във фокуса на вниманието безусловно трябва да се намира борбата с тероризма и екстремизма. Изкореняването на тези заплахи е невъзможно без обединените усилия на всички държави“, се казва в обръщението на Путин, публикувано на сайта на Кремъл.

Според държавния глава дипломатите трябва да продължат да работят за укрепване на мира, стабилността и сигурността.

Путин допълни, че предстои още много работа за урегулиране на световните конфликти край руските граници и в други части на земята.

Денят на дипломатическия работник в Русия се отбелязва на 10 февруари. Празникът е учреден с указ на президента от 31 октомври 2002 година.

Posted on 10.02.2017, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: