Русия опроверга слуховете за реанимиране на проекта за газопровода „Южен поток“


Русия опроверга слуховете за реанимиране на проекта за газопровода „Южен поток“От Министерство на външните работи на Русия обявиха, че не се предвижда реанимиране на проекта за газопровода „Южен поток“, но смятат, че положително разгръщане на България към Москва ще помогне на страната да се включи към енергийни проекти с участието на Русия, предава Интерфакс.

„Сега е трудно да се говори за съживяване на „Южен поток“, или за опит за създаване на нещо ново предвид опита от предишните идеи. Но сега може да се каже, че има някакъв  положителен обрат в отношенията между София и Москва и рано или късно това може да благоприятства за включването на България към енергийни проекти с руско участие“, казва в интервю за Интерфакс директорът на европейски департамент към Министерство на външните работи на Русия Алексанъдр Боцан-Харченко.

„Този извод не е свързан с резултата от президентските избори. По-скоро това е процес в резултат на отчитането от София на щетите от санкциите, щетите от срива на сътрудничеството с Русия  натиска от страна на българските предприемачи. Тази тенденция е характерна не само за България, тя е повсеместна в Европа“, добавя той.

„Що се касае за президентските избори, то ние подхождаме към резултатите обективно. Както се казва ще съдим по делата.

Но още е рано да правим това, трябва да се изчакат предсрочните парламентарни избори, които ще са на 26 март и формирането в резултат на тях на ново правителство на България. И вече като цяло да се погледне цялата структура на властта, на настроенията й за сътрудничество.

Но, повтарям: в (президента на България) Румен Радев без преувеличение  е много по-рационален, здрав и, конструктивен подход към развитието на руско-българските отношения“, подчертава дипломатът в интервюто си за агенцията.

Реклами

Posted on 10.02.2017, in Балканите, Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: