Белгийски депутат след посещение в Алепо: Русия е единствената страна, която оказва хуманитарна помощ на мирното население и активно се бори срещу терористите в Сирия (видео)


Белгийски депутат след посещение в Алепо: Русия е единствената страна, която оказва хуманитарна помощ на мирното население и активно се бори срещу терористите в Сирия (видео)Делегация от долната камара на Федералния парламент на Белгия посети Дамаск, Алепо и руската авиобаза „Хмеймим“ в Сирия, съобщи „Взгляд“, цитиран от „Руски дневник“.

Главата на делегацията Филип де Винтер каза, че е впечатлен от руската хуманитарна акция – в Алепо Москва има разположена полева болница и кухня.

„Срам ме е да призная, че европейските страни, за разлика от Русия, само говорят, а не оказват реална помощ и подкрепа на Сирия, всичко свършва само на думи“, каза той.

Де Винтер призна, че никой, освен Русия, не оказва реална помощ на сирийците. Той каза още, че Русия е единствената страна, която активно се бори срещу терористите в Сирия.

„Руснаците правят каквото могат, но Европа също трябва да даде своята помощ“, заяви белгийският политик.

Според депутата „информационните слухове в медиите“ целят да представят ролята на Русия в Сирия като негативна, но самият той ще разкаже какво е видял в арабската страна, след като се върне в родината си.

Те ще съставят и доклад, който ще бъде представен в Европарламента.

Advertisements

Posted on 10.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: