Руското МВнР: Москва смята Румъния за заплаха за сигурността, след разполагането на ПРО на САЩ


Руското МВнР: Москва смята Румъния за заплаха за сигурността, след разполагането на ПРО на САЩРуското МВнР съобщи, че Москва смята Румъния за заплаха за сигурността, след като в нея се появиха елементи на ПРО на САЩ, съобщава Интерфакс, цитирана от „Фокус“.

„Що се отнася до позициите на ръководството на Румъния, което превърна страната в преден пост, то за нас това е явна заплаха“, заяви директорът на четвърти европейски департамент на министерството Александър Боцан-Харченко.

„Всички тези решения, тези планове представляват заплаха за Русия. Това, което крайно усложнява взаимодействието и сътрудничеството, е  факт. Но заедно с това трябва да се използват и наличните възможности“, добави той.

Според него разполагането на американската ПРО изключително много усложнява руско-румънското взаимодействие и сътрудничество.

Според него „от страна на Букурещ се наблюдава откровено антируска, дори русофобска линия при реализацията на санкциите и ръст на антируската риторика“, смята Бозан-Харченко.

„При това има основа за сътрудничество, има точки, на които можем да се опрем, за да преодолеем неблагоприятната ситуация в нашите отношения“, добави той.

Advertisements

Posted on 09.02.2017, in Десет години без договор за ПРО, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: