Руският съюз на туристическата индустрия: България е сред най-перспективните дестинации


Руският съюз на туристическата индустрия: България е сред най-перспективните дестинацииВ класацията на най-перспективните международни дестинации за 2017 г. руските превозвачи и туроператори поставят Кипър, Италия, Гърция, България, Испания, Египет и Турция, съобщи пресслужбата на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ), цитиран от ТАСС и „Руски дневник“.

Руските туроператори се надяват да възстановят туристическия поток от Русия към Турция и Египет (ако бъде възобновен въздушният трафик с Египет, както се очаква това да стане през март – бел. ред.) съответно на 60% и 70% от предкризисните равнища, казаха от РСТ.

Представители на съюза уточниха, че анализатори на летище „Домодедово“ са направили проучвания на тенденцията на развитие на авиопазара през 2017 г., анкетирайки туроператори, летищни оператори, руски и чуждестранни авиокомпании.

„Авиокомпаниите оценяват вероятността за възстановяване на пътникопотока към Турция и Египет (при условие че бъде възобновен въздушният трафик) до предкризисното равнище от 2014 г. съответно на 90 и 85 процента.

В същото време туроператорите са по-сдържани в оценките си – 60% и 70% спрямо предкризисните нива“, посочва пресслужбата.

 

Posted on 09.02.2017, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: