Путин: Фундаменталните основи, върху които стои Русия са толкова дълбоки, толкова здрави са корените, че нейното прекрасно бъдеще е неизбежно


Путин: Фундаменталните основи, върху които стои Русия са толкова дълбоки, толкова здрави са корените, че нейното прекрасно бъдеще е неизбежноРуският президент Владимир Путин на церемонията по връчването на премии на млади учени в областта на иновациите изрази увереност, че прекрасното бъдеще на Русия е неизбежно.

„Слушах нашите лауреати. Не само слушах, но и се любувах на това, което те говореха.

И на мен ми хрумна една много проста, но хубава мисъл.

Фундаменталните основи, върху които стои нашата страна, са толкова дълбоки, толкова здрави са корените, че нейното прекрасно бъдеще е неизбежно”, каза руският лидер.

Сред наградените учени са Дмитрий Блау, Елена Лущевская и Станислав Пославский са изследванията им на кварк-глюоната плазма, изследователите от Института за молекулярна биология ”Енгелгардт” Алексей Дмитриев и Анна Кудрявцева за разшифроването на нови механизми на специфичния метаболизъм на злокачествените тумори.

Награда получи и сътрудникът на Института за силноточна електроника Иля Романченко за разработката на джиромагнитни генератори, помагащи за борбата с терористите и в развитието на биомедицинските технологии, съобщава ТАСС.

Президентските премии за младите учени са учредени през 2008 година, размерът на възнаграждението е 2.5 милиона рубли.

Posted on 09.02.2017, in Наука и технологии, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: