Изтребителите от пето поколение Т-50 (ПАК ФА) ще се появят на въоръжение във ВКС на Русия след 2018 г. (видео)


Изтребителите от пето поколение Т-50 (ПАК ФА) ще се появят на въоръжение във ВКС на Русия след 2018 г. (видео)Изтребителите от пето поколение Т-50 (ПАК ФА) ще се появят на въоръжение във Въздушно-космическите сили на Руската федерация след 2018 година, заяви заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Юрий Борисов, предаде „Руски дневник“.

„Най-вероятно това ще стане със следващата Държавна програма за въоръженията – т.е. 2018-2025 година“, каза той.

По думите му, самолетът все още се нуждае от доработка и военните няма да бързат да купуват новите скъпоструващи машини. А междувременно техните функции ще изпълняват изтребителите от поколението „4++“ Су-35С.

„Провеждаме опитна експлоатация на Т-50, купили сме ограничени партиди, наблюдаваме как се държат на практика, откриваме всички недостатъци, нанасяме всички изменения, така че, когато настъпи време, да купим отработените в практиката образци“, отбеляза Борисов.

По какво още работят конструкторите на Т-50?

Най-новият самолет продължава да има редица проблеми. През първите няколко години след приемането си на въоръжение изтребителите Т-50 все още ще се привеждат в съответствие с общоприетите принципи и показатели за изтребителите пето поколение, каза за „Руски дневник“ ръководителят на международната лаборатория „Механика и енергийни системи“ на университета по информационни технологии Павел Булат.

„Все още не съществуват двигатели пето поколение от „Тип 30″. ПАК ФА засега лети с обновената версия на двигателя на Су-27, Су-30 и други машини от тази серия“, отбеляза експертът.

Разработваният двигател ще позволи на Т-50 при нефорсиран режим да достига свръхзвукова скорост и да я поддържа по време на полета.

„Мисля, че това ще бъде скорост 1,6 Маха – приблизително 2000 км/ч в зависимост от местността, над която ще лети самолетът. Двигателят също значително ще подобри характеристиките за почти невидимост на ПАК ФА благодарение на нови композитни материали“, допълни Булат.

Конструкторите ще започнат изпитанията на изтребителите след година – година и половина. Може да се очаква, че пълноценната интеграция на новия мотор ще бъде факт през 2020 година.

„Освен двигателя, сега трябва да се доработят две неща: радиолокационната станция и да се отстранят последните недостатъци в концепцията на планера, който е най-съвременният в света от всички летящи самолети“, каза анализаторът.

 

Advertisements

Posted on 08.02.2017, in Анализи, Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: