Сергей Шойгу започна внезапна проверка във Въздушно-космическите сили на руската армия


Сергей Шойгу започна внезапна проверка във Въздушно-космическите сили на руската армияРуският министър на отбраната Сергей Шойгу започна внезапна проверка във Въздушно-космическите сили на руската армия по заповед на президента Владимир Путин, предаде РИА “Новости” , цитирана от “Руски дневник”.

Министърът обяви, че органите на военното управление, съединенията и воинските части са пристъпили към изпълнение на всички мероприятия по привеждане във висша степен на бойна готовност.”

При проверката ще бъде обърнато специално внимание на състоянието на бойните дежурства, своевременното разгръщане на системата за противовъздушна отбрана и готовността на авиационните групи за отблъскване на нападението.

Във всички проверяване воински части и подразделения ще бъдат проведени тактически учения и контролни занятия”, обясни Шойгу.

Той призова да се спазват изискванията за безопасност при съхраняване на оръжията и боеприпасите, за да се избегне нанасянето на щети на държавната собственост и околната среда.

В Генщаба на ВКС ще бъдат сформирани контролни групи, които ще следят за изпълнението на задачите, поставени от Върховния главнокомандващ.

Шойгу е разпоредил на заместниците си и на ръководителите на централните органи на военното управление да организират работата на подчинените си и да контролират изпълнението на задачите в рамките на внезапната проверка.

Posted on 07.02.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: