Асад: Едно бъдещо сътрудничество между САЩ и Русия ще бъде от полза за целия свят, не само за Сирия


Асад: Едно бъдещо сътрудничество между САЩ и Русия ще бъде от полза за целия свят, не само за СирияПрезидентът на Сирия Башар Асад смята, че сътрудничеството между САЩ и Русия би било от полза както за Сирия, така и за целия останал свят, съобщи държавната сирийска агенция SANA.

„Това, което чухме в предизборните изявления на Тръмп по време на кампанията и след това – че негов приоритет ще е борбата с терористите, и най-вече с „Ислямска държава“, е същото, за което ние настояваме от шест години“, каза Асад, цитиран от Газета.ру.

По-рано Тръмп даде индикации, че ще ограничи подкрепата на САЩ за сирийската опозиция и ще подпомогне Дамаск в борбата срещу джихадистката организация.

Според Асад обаче засега е още рано за конкретни резултати.

„Едно бъдещо сътрудничество между САЩ и Русия ще бъде от полза за целия свят, не само за Сирия. Но, както вече отбелязах, още е рано за оценки“, добави сирийският президент.

На 4 февруари бе съобщено, че постоянните представители на Русия и САЩ в ООН Виталий Чуркин и Ники Хейли са заявили готовност за тясно сътрудничество, припомня Газета.ру.

Posted on 07.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: