Руски специалисти разработват концепция за тежък транспортен самолет с интегрални схеми


 Руски специалисти разработват концепция за тежък транспортен самолет с интегрални схемиСпециалистите от Централния аерохидродинамичен институт (ЦАГИ) „Професор Н.Е. Жуковски“ разработват концепция за тежък транспортен самолет с интегрални схеми (ТТС ИС), предаде arms-expo.ru.

Тя съвместява функциите на крилете и фюзелажа с цел оптимално използване на вътрешния обем на летателния апарат и повишаване на неговата аеродинамична ефективност.

Самолетът е предназначен за междуконтинентален транспорт на големи товари – до 500 тона, включително в стандартни контейнери.

Според концепцията те ще бъдат натоварвани в крилете чрез сгъваеми люкове на предните части в централната част на въздухоплавателния съд.

Самолетът ще ползва съществуващите писти, а голяма част от полета на подобни апарати протича на височина от 3 до 12 метра над вода, лед или земя – тези повърхности създават екранен ефект, който сериозно увеличава аеродинамичните качества.

Това на свой ред води до по-нисък разход на гориво и значително увеличение на разстоянието, което може да измине апаратът.

Според плановете самолетът ще се захранва с втечнен природен газ. Това криогенно гориво притежава по-висока енергийна ефективност и по-ниско съдържание на вредни газове спрямо керосина.

Posted on 06.02.2017, in Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: