Газпром ще увеличи инвестициите си в газопреносна мрежа през 2017г.


Газпром ще увеличи инвестициите си в газопреносна мрежа през 2017г.Руската компания Газпром ще увеличи с 6,8% инвестициите си в газопреносна мрежа през настоящата година, предаде ТАСС.

В приоритетите на компанията влиза и проектът „Северен поток 2“, в който ще бъдат инвестирани 110,7 млрд. рубли или близо $1,9 млрд. ($1,87 млрд.).

Проектът се очаква да бъде финализиран към края на 2019. Тръбопроводът ще премине по дъното на Балтийско море от руското крайбрежие до Германия. Дебитът на тръбата ще е 27,5 млрд. куб. метра газ на годишна база.

Капиталовите разходи за въвеждането на проекта в експлоатация са в размер на 8 млрд. евро, а общата стойност, отчитайки и привлеченото проектното финансиране, е 9,9 млрд. евро.

Увеличение в разходите ще има и по други стратегически проекти на Газпром. За „Турски поток“ са предвидени допълнителни 41,92 млрд. рубли (близо $710 млн.), а за газовата връзка с Китай „Силата на Сибир“ – 158,811 млрд. рубли – (около $2,7 млрд.).

Крупно увеличение ще има и във финансирането на строителството и реконструкцията на обекти от поддържащата инфраструктура.

През декември бордът на директорите на Газпром утвърди инвестиционната програма, бюджета и програмата за оптимизация на разходите за 2017.

За финансиране на инвестиционната програма са предвидени 910,67 млрд. рубли ($15 млрд.), а дългосрочните финансови вложения са е размер на 285,09 млрд. рубли ($5 млрд.)

Posted on 04.02.2017, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: