Путин: Русия е готова да си сътрудничи с България при доставките на енергийни ресурси


Путин: Русия е готова да си сътрудничи с България при доставките на енергийни ресурсиРусия е готова да си сътрудничи с България при доставките на енергийни ресурси, независимо, че тя не намери мъжество да се противопостави на решенията на ЕК, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от „Руски дневник“.

„Абсолютно деполитизираме тези въпроси; това са въпроси от чисто икономически характер, преди всичко те касаят икономическата целесъобразност. Не са изключени никакви маршрути, готови сме да се върнем към това, което е изгодно“, заяви руският държавен глава след преговори с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща.

„Нямаме намерение да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха у себе си мъжество своевременно да се противопоставят на решенията на Еврокомисията. Готови сме да се върнем към това, но ни трябват гаранции; повече не можем и не искаме да търпим загуби заради лоши решения“, каза Путин.

Той допълни, че „ако тръгнем заедно по този път, включително в диалог с Брюксел, то тогава абсолютно всички ще бъдат доволни и това ще работи в полза на развитието както на двустранните отношения, така и на енергийната сигурност на континента като цяло“.

Posted on 03.02.2017, in Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: