Знакова среща между Владимир Путин и Виктор Орбан


Знакова среща между Владимир Путин и Виктор ОрбанПолитическото регулиране в Сирия и други близкоизточни страни, както и бързото връщане към нормалния живот, ще помогне за облекчаване на миграционната криза в Европа, заяви руският президент Владимир Путин след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан.

Руският държавен глава също така каза, че Москва и Будапеща са единни в мнението си, че проблемите на Сирия трябва да се решат по политически път. ,„Имаме общ подход, който се заключава в това, че е необходимо обединение на усилията в борбата с международния тероризъм“, посочи той.

Путин също така посочи, че по време на разговора си с Орбан подробно му е разказал за руската оценка за случващото се в Украйна и Близкия изток.

Стопанинът на Кремъл обвини Киев, че е провокирал разгарянето на сраженията през тази седмица в Източна Украйна.

По време на съвместните си разговори двамата лидери също така са се договорили да засилят съвместното сътрудничество между двете си страни в областта на ядрената енергетика и в частност по проекта за АЕЦ „Пакш“.

По думите на Путин Москва придава голямо значение на руското участие в проекта за електроцентралата, чиято стойност се изчислява на 12 млрд. евро.

По отношение на доставките на газа Путин посочи още, че Русия е готова да си сътрудничи в Европа, но само ако получи гаранции.

„Ние изцяло деполитизираме този въпрос, той е с чисто икономически характер, икономическата целесъобразност е преди всичко. Не изключваме никакви маршрути“, допълни той.

Говорейки за хуманитарно сътрудничество с Москва и Будапеща държавният глава също посочи, че в Унгария все повече нараства интереса към изучаване на руски език и благодари на властите за съдействието в този процес.

Posted on 03.02.2017, in Икономика, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: