Американските власти смекчиха санкциите срещу Русия


Американските власти смекчиха санкциите срещу РусияАмериканските власти смекчиха санкциите срещу Русия. За това свидетелства документ, оповестен от финансовото министерство на САЩ, предава ТАСС.

Облекчението на режима е записано в документа „Обща лицензия № 1″, публикуван от подразделение на американското финансово министерство.

Съгласно решението, с някои изключения, са позволени сделките с Федералната служба за сигурност на Русия, които са били забранени по-рано с указ от президента Обама, издаден на 1 април 2015 година и втори указ, издаде на 28 декември 2016 г.

В частност се разрешават „искане, получаване, използване, плащане или прилагане на лицензи, разрешителни, сертификационни документи или уведомления, издадени от Федералната служба за сигурност на Русия с цел внос, разпространение или използване на продукти в сферата на информационните технологии в Руската федерация“.

Посочва се също, че за продукция, която подлежи на износен контрол, трябва да се иска съгласието на търговското министерство на САЩ, а размерът на плащанията към Федералната служба за сигурност на Русия не трябва да надвишава 5000 долара за календарна година.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков засега се въздържа от оценки на документа. Той подчертава, че Москва първо иска да разбере „какво е заложено на карта“.

Posted on 03.02.2017, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: