Съветник на американския президент: Тръмп смята, че отношенията между Русия и САЩ трябва да се движат напред


Съветник на американския президент: Тръмп смята, че отношенията между Русия и САЩ трябва да се движат напредВъпреки притесненията на някои американски конгресмени, президентът Доналд Тръмп смята, че отношенията между Русия и Америка трябва да се движат напред, заяви пред РИА „Новости” съветникът на новия американски президент по външната политика Уалид Фарес.

По думите му, много американски законодатели отбелязват спорния характер на отношенията между двете страни, както и „многобройните проблеми от миналото, които продължават да съществуват и до днес”.

„Тръмп разбира безпокойството на някои членове на Конгреса, но казва, че се намираме на нов етап и трябва да се движим напред“, отбелязва Фарес.

След победата на Тръмп на президентските избори много политици, бизнесмени и експерти заговориха за възможно смекчаване, дори и отмяна на американските санкции по отношение на Русия още през тази година.

Оживена дискусия за възможното стопляне на отношенията между Москва и Вашингтон се разгърна на Международния икономически форум в Давос, където руската делегация проведе редица срещи с инвеститори и политици от САЩ.

Advertisements

Posted on 02.02.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: