Сергей Лавров обсъди с представители на ОАЕ координацията на съвместните действия на глобалния пазар с петрол


Сергей Лавров обсъди с представители на ОАЕ координацията на съвместните действия на глобалния пазар с петролЛавров е обсъдил с представители на висшето ръководство на Обединените арабски емирства координация на съвместните действия на двете държави на глобалния пазар с петрол, съобщи руското външно министерство, цитирано от РИА Новости.

От разпространеното днес съобщение се разбира, че Лавров е бил приет от наследника на трона на Абу Даби и заместник-главнокомандващия въоръжените сили на страната – принц Мохамед ал-Нахаян.

На срещата са присъствали и съветникът по въпросите за национална сигурност Танхун ал-Нахаян, вицепремиерът Мансур ал-Нахаян и външният министър и съпредседател на Руско-Емиратската търговска комисия Абдула ал-Нахаян,

Не се дават конкретни подробности относно конкретните параметри на разговорите.

Споменава се, че в хода на срещата са били разгледани „въпроси, свързани с поетапното укрепване на традиционно дружеските двустранни отношения, включващи поддръжка на интензивен и качествен политически диалог по ключови аспекти от глобалния и регионален дневен ред“.

Според наследника на Абу Даби за ръководството на страната взаимоотношенията с Русия са един от приоритетите във външната политика.

Основната част от разговорите е била посветена на координацията на действията на Русия и ОАЕ на световните пазари на петрол, съобщават още от ведомството, без обаче да дават допълнителни подробности за конкретно обсъдените проблеми.

Advertisements

Posted on 02.02.2017, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: