Очакванията от предстоящата среща на Путин и Орбан


Очакванията от предстоящата среща на Путин и ОрбанРуският президент Владимир Путин в четвъртък ще се срещне в Будапеща с един от своите най-последователни единомишленици в ЕС – с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.
Преговорите между двамата лидери ще бъдат наситени с прагматични сюжети като развитията на двустранната търговия в условията на санкции, доставките на руски газ за Унгария и строежа на АЕЦ „Пакш“, пише „Коммерсант“, цитиран от „Фокус“.

„Унгария с нетърпение очаква посещението на Путин във връзка с бързо изменящата се международна обстановка“, заяви унгарският министър на външните работи Петер Сиярто.

Петер Сиярто заяви, че на преговорите в Будапеща се ще обсъждат най-вече икономически въпроси.

Членовете на правителството на Орбан неведнъж са говорили, че са против санкциите към Русия, но въпреки това заедно с останалите държави са гласували за запазването им.
Според експерта от РАН Александър Стикалкин Путин „търси в ЕС политици, които максимално да са солидарни с руските външнополитически позиции“.

„Виктор Орбан в този смисъл е показателна фигура – достатъчно е да си спомним подхода му към въпроси като защитата на националните интереси и запазването на самобитността на държавата в рамките на единна Европа“, посочи експертът.

Advertisements

Posted on 02.02.2017, in Икономика, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: