Русия започна обратното броене до началото на световното първенство по футбол през 2018 г.


Русия започна обратното броене до началото на световното първенство по футбол през 2018 г.Русия започна обратното броене до началото на световното първенство по футбол. Точно след 500 дни ще бъде поставен стартът на надпреварата.

В градовете, които ще приемат мачове от световното, бяха открити инсталации в цветовете на логото на Русия 2018. Те са направени от материали, защитаващи ги от вандалски посегателства, съобщава  ТАСС.

В тях са вградени часовниците, показващи оставащото време. Има също и уеб камери, позволяващи на минувачите да си правят селфита.

“Световното не се състои просто в това да правиш стадиони, пътища и летища. Това е огромен празник за всички, които живеят в градовете домакини”, каза спортният коментатор Павел Занозин на церемонията в Нижни Новгород.

“Повече от десет национални отбора ще се състезават тук след година и половина и техните запалянковци ще могат да се запознаят лично с нашия прекрасен град”, добави той.

В Сочи беше организиран спектакъл с огън и лед, в който артистите създадоха скулптура, изобразяваща числото 500. Програмата беше допълнена от изпълнение по фристайл футбол.

Първенството ще се проведе на 12 стадиона в 11 града – Москва, Санкт Петербург, Самара, Нижни Новгород, Казан, Сочи, Ростов, Саранск, Волгоград, Калининград и Екатеринбург.

 

Advertisements

Posted on 31.01.2017, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: