Религията на западния елит – антируските санкции


Религията на западния елит - антируските санкцииСлед приключване на телефонния разговор между лидерите на Русия и САЩ Associated Press, Washington Post и другите водещи американски СМИ обновиха текстовете на сайтовете си в интернет и подробно изложиха съдържанието на кремълското прессъобщение.

Независимо от това, че в прессъобщението на Кремъл не се споменаваше и дума за санкциите, в съобщенията на американските СМИ този въпрос си остана главен. Словосъчетанието „санкции срещу Русия“ се повтаряше като мантра.

„Сега, когато президентът на Русия Владимир Путин проведе своя пореден разговор с президента на САЩ, вниманието е съсредоточено върху съдбата на американските санкции срещу Русия, както и върху това, имат ли намерение двамата лидери да засилят военното сътрудничество срещу Ислямска държава“, — написа Associated Press.

„Доналд Тръмп, —  се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл, — помоли да бъдат предадени пожелания за щастие и процъфтяване на руския народ, отбелязвайки, че народът на САЩ се отнася със симпатия към русия и нейните граждани.

Владимир Путин на свой ред подчерта, че Русия изпитва аналогични чувства към американците“.

Това не е просто обичаен обмен на любезности.

Зад това се крие желанието на двамата лидери да изградят истински партньорски отношения между ръководствата на двете страни и да върнат доверието в двустранните отношения.

Само американската преса не успя да забележи това.

Неслучайно дори Тръмп, който не си подбира много-много думите, в събота в прав текст обвини водещите американски издания в публикуването на фалшификати.

Posted on 31.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: