ДНР огласи секретен доклад за реалните загуби на украинската армия в Донбас


ДНР огласи секретен доклад за реалните загуби на украинската армия в ДонбасРеалните загуби на украинската армия в Донбас за последните две денонощия са не по-малко от 78 убити и 76 ранени военни, съобщи заместник командващият оперативното командване на ДНР Едуард Басурин.

По думите му разузнаването на ДНР разполага с доклада на началник-щаба на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Виктор Муженко за реалните загуби сред украинските военни, който е бил предоставен на президента на страната Петро Порошенко.

„Разузнаването на ДНР получи доклада на началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Виктор Муженко за реалните загуби от страна на украинските силоваци за 29 и 30 януари, представен на президента на Украйна и станал причина за спешното му връщане от Германия.

Според наличните данни, за посочения период в моргите в Украйна са постъпили: в Селидово – 29 тела, Крайсноармейск – 41 тела, Нови Труд – 8 тела на загинали и 14 ранени, Часов Яр – 62 ранени бойци, заяви Басурин.

По думите му украинската страна крие реалните загуби, за да не предизвиква паника.

Advertisements

Posted on 31.01.2017, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: