Алексей Милер: Ако студеното време продължи, то транзитът на руски газ за Европа през Украйна ще бъде поставен под заплаха


Алексей Милер: Ако студеното време продължи, то транзитът на руски газ за Европа през Украйна ще бъде поставен под заплахаАко студеното време продължи, то транзитът на руски газ в Европа през Украйна ще бъде поставен под заплаха, предупреди председателят на Управителния съвет на руската енергийна компания “Газпром” Алексей Милер пред “Российская газета”.

Според него причината са “необичайно малкото” запаси на газ в подземните хранилища на Украйна и тежката зима в страната.

„В случай на сериозно дългосрочно захлаждане производителността на хранилищата може и да не стигне за покриване дори на вътрешните нужди на Украйна“, обясни Милер и изрази съмнение, че „украинските му колеги“ ще се справят с осигуряването на надежден транзит на руски газ.

В интервюто си шефът на „Газпром“ припомни още, че в края на миналата година и през януари тази година руският газ е бил “високо търсен на европейския пазар” и търсенето за него “нараства главоломно”.

По него в момента потреблението му в Европа е достигнало “исторически максимум от 34%”.

Posted on 31.01.2017, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: